top of page

Geschiedenis der MDD Red Devil

Maastrichts Dames Dispuut Red Devil is opgericht op 7 december 1995.

Als dispuut van de Maastrichtse Studenten Vereniging Tragos is een klein groepje duivels in korte tijd uitgegroeid tot een waar hels gezelschap.

Na met motorgeruis en champagne de sociëteit te hebben bestormd werd door de eerste lichting pionnen ieders aandacht direct getrokken en de toon gezet. Red Devil valt niet te passeren!

De eerste lichting pionnen was een diverse mix van 7 duivelse vrouwen die het lef en vermogen hadden om zich te verenigen. De Senaat der M.S.V. Tragos gaf de dames de kans om zich te bewijzen en uiteraard hebben zij die kans met 14 handen aangegrepen.

Op 11 september 1996 werd Red Devil dan ook erkend en kreeg het de officiële status van damesdispuut der M.S.V. Tragos.

Nu, vele jaren na de oprichting, zijn er een hoop nieuwe lichtingen duivels bijgekomen en kan er gesproken worden van een echt stukje historie in de studentenstad Maastricht. Inmiddels bestaan wij al meer dan 25 jaar. De Dame, Toren en Loper met hun pionnen en spionnen houden het duivels borrelen nog steeds hoog in eren.

 

Iedere woensdagavond zijn wij present op de sociëteit om samen te feesten, te genieten en de goede en slechte dingen van het leven met elkaar te delen. Dit gebeurt uiteraard onder het genot van een heerlijk biertje, de welbekende/beruchte Casnov of een ander lekker drankje. Naast de wekelijkse borrel zijn er natuurlijk ook andere activiteiten zoals date-diners, ouderdagen en integraties met disputen uit Maastricht en andere studentensteden.

Want niet alleen in Maastricht, maar door heel Nederland maken wij onszelf kenbaar. Door verschillende integraties, toernooien en tripjes in andere steden zijn wij ook als dispuut niet te missen. Met ons felle enthousiasme, onze positieve uitstraling en de altijd aanwezige zin in een feestje zijn we overal een graag geziene gast. Zowel bij de heren als bij de dames!

Dus, bent u geïnteresseerd in het wel en wee van dit gezelschap? Kijk eens rustig rond op onze website. En wie weet kunt u iets begrijpen van de duivelse wereld waarin wij leven!

Voor contact met M.D.D. Red Devil verwijzen wij u door naar onze Loper, Maartje van Nisselrooij (06-81633544) of stuur ons een mailtje op mddreddevil1995@gmail.com.

Substral!

bottom of page